Eseménynaptár
Tartalom
bab bodza csicseriborsó cékla desszert előadás fánk főzelék gaszroshow gasztroajándék gomba gyerekek gyerekprogram hal humusz házi sajt kandírozás karfiol kelkáposzta kenyér körte középkori lakoma lencse lencsefasirt lepény levendula leves magamról muffin mák pogácsa répa saláta szendvicskrémek szerelem szerelmes ételek szilva szüreti fesztivál szőlő sütemény sütőtök tej Tonhal virág zöldborsóArchívum
Monthly Archives: augusztus 2018
Omlettek
Sajtos omlett: 3 tojás só, bors bármilyen reszelt sajt (jó maradék is a frigóból) petrezselyem Zöldséges omlett 3 tojás só, bors újhagyma gomba kaliforniai paprika petrezselyem Kolbászos-tarjás omlett 3 tojás só, bors lila hagyma kolbász főtt tarja petrezselyem A zsiradékot … Continue reading
Tavaszi tekercs
Hozzávalók: bármilyen idény zöldségek vegyesen szója szósz só bors fokhagyma gyömbér rizslapok olaj A zöldségeket egyforma nagyságúra szelem. A felhevített olajba megfuttatom a hagymát és a reszelt gyömbért, erre rakom rá fokozatosan a zöldségeket, majd szója szósszal kicsit átpárolom. Kb. … Continue reading
Édes bundás kenyér
Hozzávalók: szikkadt kenyér tojás tejszín (20% – 30%-os zsírtaralmú) vaníliás cukor eperlekvár eperdarabok kizárólag vaj a kisütéshez A tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel villával felverem, és forróra hevített olajon az ebbe mártogatott kenyereket kisütöm. Megkenem eperlekvárral, eperszeletekkel díszítem … Continue reading
Medvehagymás-lazacos pite
Hozzávalók: tészta: 30 dkg. lisz 15 dkg. vaj 1 tojás só töltelék: 1 csg. újhagyma 20 dkg. túró 1 csg krém sajt 0,5 csokor medvehagyma só, bors 2 tojás 1 dl tejszín 5 dkg. füstölt lazac A tészta hozzávalóiból pite … Continue reading
Céklás-csokis süti
Hozzávalók 20 dkg vaj 20 dkg jó minőségű legalább 60 % -os csokoládé 15 dkg cukor 4 tojás 15 dkg liszt 1 ek. cukrozatlan kakaópor 1 tk. sütőpor csipet só 1 mk. őrölt fahéj 25 dkg nyers cékla Pucoljuk meg … Continue reading
Gombával töltött cékla
6 db cékla 25-35 dkg gomba 5 dkg feta sajt 2 dl natúr joghurt 2 ek olíva olaj 5 dkg füstölt sajt A céklákat héjastól megfőzöm (kb. 1 óra), majd megpucolom őket, talpat vágok, és karalábé vájóval kiszedem a belsejét. … Continue reading