Monthly Archives: december 2016

Posírozott körte

A körtéket meghámozzuk, szárát rajta hagyjuk – ki is lehet magozni – fűzerezett vörösborban megpároljuk. A vörösbort cukorral, ánizzsal, szegfűborssal és fahéjjal fűszerezzük. Vanília fagyival és karamellával meglocsolva tálaljuk. Jó étvágyat!

Posted in Desszert | Tagged , | Leave a comment

Kenyérre való kencék

Szendvicsre való kencék, hogy eltűnhessenek a párizsis zsemlék…. 🙂 Ezek a nagyon ízletes, természetes alapanyagokból készülő, mutatós kenyérre valók igazi alternatívái lehetnek a hagyományos párizsis, felvágottas szendvicseknek. És azon túl, hogy roppant egészségesek, még finomak is. Több alkalommal beigazolódott, hogy … Continue reading

Posted in Egyéb, Szendvicskrémek | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Mákos-szilvás lepény

Hozzávalók: 4 ek cukor, 5 g élesztő, 0,5 ek só, 3 tojás sárgája, 1,5-2 dl zsiradék a végén, liszt. Kilapogatjuk a tepsiben, cukros, fahéjas mákkal megszórjuk, rácsepegtetjük a sok szilvalekvárt, vagy párolt szilvát, újra bőven megszórjuk mákkal és közepes hőfokon 15-20 perc … Continue reading

Posted in Desszert | Tagged , , , , | Leave a comment

Kandírozott virágok

Bármilyen ehető virágszirmot (ibolya, árvácska, rózsa, körömvirág, levendula) beecsetelünk felvert tojásfehérjével (1 fehérje nagyon sokhoz elég), majd beleforgatjuk kristálycukorba és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 3-6 nap alatt megszárad, és 2 hónapig eláll. Torták, pudingok, desszertek kitűnő díszítőeleme.

Posted in Tálalás | Tagged , | Leave a comment