Eseménynaptár
Tartalom
bab bodza csicseriborsó cékla desszert előadás fánk főzelék gaszroshow gasztroajándék gomba gyerekek gyerekprogram hal humusz házi sajt kandírozás karfiol kelkáposzta kenyér körte középkori lakoma lencse lencsefasirt lepény levendula leves magamról muffin mák pogácsa répa saláta szendvicskrémek szerelem szerelmes ételek szilva szüreti fesztivál szőlő sütemény sütőtök tej Tonhal virág zöldborsóArchívum
Monthly Archives: december 2016
Posírozott körte
A körtéket meghámozzuk, szárát rajta hagyjuk – ki is lehet magozni – fűzerezett vörösborban megpároljuk. A vörösbort cukorral, ánizzsal, szegfűborssal és fahéjjal fűszerezzük. Vanília fagyival és karamellával meglocsolva tálaljuk. Jó étvágyat!
Kenyérre való kencék
Szendvicsre való kencék, hogy eltűnhessenek a párizsis zsemlék…. 🙂 Ezek a nagyon ízletes, természetes alapanyagokból készülő, mutatós kenyérre valók igazi alternatívái lehetnek a hagyományos párizsis, felvágottas szendvicseknek. És azon túl, hogy roppant egészségesek, még finomak is. Több alkalommal beigazolódott, hogy … Continue reading
Posted in Egyéb, Szendvicskrémek
Tagged bab, csicseriborsó, gomba, humusz, lencse, szendvicskrémek, Tonhal, zöldborsó
Leave a comment
Mákos-szilvás lepény
Hozzávalók: 4 ek cukor, 5 g élesztő, 0,5 ek só, 3 tojás sárgája, 1,5-2 dl zsiradék a végén, liszt. Kilapogatjuk a tepsiben, cukros, fahéjas mákkal megszórjuk, rácsepegtetjük a sok szilvalekvárt, vagy párolt szilvát, újra bőven megszórjuk mákkal és közepes hőfokon 15-20 perc … Continue reading
Kandírozott virágok
Bármilyen ehető virágszirmot (ibolya, árvácska, rózsa, körömvirág, levendula) beecsetelünk felvert tojásfehérjével (1 fehérje nagyon sokhoz elég), majd beleforgatjuk kristálycukorba és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 3-6 nap alatt megszárad, és 2 hónapig eláll. Torták, pudingok, desszertek kitűnő díszítőeleme.