Gombával töltött cékla

img_3347-2

  • 6 db cékla
  • 25-35 dkg gomba
  • 5 dkg feta sajt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg füstölt sajt

A céklákat héjastól megfőzöm (kb. 1 óra), majd megpucolom őket, talpat vágok, és karalábé vájóval kiszedem a belsejét. Az olajon megfuttatom a szeletekre vágott gombát.

A gombát, az elmorzsolt feta sajtot a céklákba töltöm, felöntöm joghurttal, majd a tetejét megszórom füstölt sajttal. Sózni sem kell szinte, mert a sajtokban van annyi, hogy ízesítse az ételt.

Tipp: nálam maradt ki pár fej gomba. Ezekbe beletöltöttem a kivájt és apróra vágott céklát és ugyanúgy jártam el, mint a cékláknál. Így lett gombával töltött cékla és céklával töltött gomba is.

This entry was posted in Főétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.