Eseménynaptár
Tartalom
bab bodza csicseriborsó cékla desszert előadás fánk főzelék gaszroshow gasztroajándék gomba gyerekek gyerekprogram hal humusz házi sajt kandírozás karfiol kelkáposzta kenyér körte középkori lakoma lencse lencsefasirt lepény levendula leves magamról muffin mák pogácsa répa saláta szendvicskrémek szerelem szerelmes ételek szilva szüreti fesztivál szőlő sütemény sütőtök tej Tonhal virág zöldborsóArchívum
Monthly Archives: július 2017
Cukkinis máj
Hozzávalók: 0,5 kg. csirkemáj 1 db. hagyma 2 zsenge cukkini 1 db. paprika 1 db. paradicsom só, bors, majoranna ízlés szerint natúr görög joghurt + kapor olaj Elkészítés: Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott nagyobb fej hagymát, majd hozzáadom a … Continue reading
Cigány pogácsa
Hozzávalók: 1 kg liszt jó csipet só késhegynyi szódabikarbóna víz a sütéshez olaj Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, lisztezett … Continue reading
Cigány rétes
Hozzávalók: 4 db tojás 3 ek porcukor 3 evőkanál búzadara 3 evőkanál finomliszt 0.5 csomag sütőpor 40 dkg tehéntúró 300 g tejföl (vagy joghurt ) 3 ek napraforgó olaj 4 csipet só (tojásonként egy) 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez … Continue reading
Levendula szirup
Hozzávalók: 85 dkg cukor 1,6 l víz 2 db citrom leve 60 g levendula Elkészítés Főzzünk szirupot a cukorból és a vízből! Amikor kihűlt, tegyük bele a megmosott levendulavirágokat és facsarjuk bele a citromok levét. Hagyjuk összeérni egy éjszakán át, … Continue reading
Levendulás fagyi
Hozzávalók: 1 csapott ek szárított levendula virág, 1 ek kristály cukor,(kávé darálón ledarálni), 1 tubus süritett tej,(cukrozott) 1 dl tejszín, 1 pohár natúr görög joghurt, kevés étel festék. Elkészítése: Süritett tejet a tejszínnel elkezdjük verni (lassú fokozaton), hozzáadjuk a joghurtot, … Continue reading
Levendulás-meggyes kevert süti
Hozzávalók: 220 g liszt 100 g cukor 2 db tojás 1 dl tej 50 g, 2 kiskanálnyi levendulavirággal összekeverve porcukor 125 g margarin 1 teáskanál szódabikarbóna 1 bögre magozott meggy Elkészítés Készítünk levendulás porcukrot két kiskanál szárított levendulavirág és 50 … Continue reading