Monthly Archives: július 2017

Cukkinis máj

Hozzávalók: 0,5 kg. csirkemáj 1 db. hagyma 2 zsenge cukkini 1 db. paprika 1 db. paradicsom só, bors, majoranna ízlés szerint natúr görög joghurt + kapor olaj Elkészítés: Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott nagyobb fej hagymát, majd hozzáadom a … Continue reading

Posted in Főétel | Tagged , | Leave a comment

Cigány pogácsa

Hozzávalók: 1 kg liszt jó csipet só késhegynyi szódabikarbóna víz a sütéshez olaj Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a szódabikarbónát és annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit keményebb tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk, lisztezett … Continue reading

Posted in Egyéb | Tagged | Leave a comment

Cigány rétes

Hozzávalók: 4 db tojás 3 ek porcukor 3 evőkanál búzadara 3 evőkanál finomliszt 0.5 csomag sütőpor 40 dkg tehéntúró 300 g tejföl (vagy joghurt ) 3 ek napraforgó olaj 4 csipet só (tojásonként egy) 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez … Continue reading

Posted in Desszert | Tagged | Leave a comment

Levendula szirup

Hozzávalók: 85 dkg cukor 1,6 l víz 2 db citrom leve 60 g levendula Elkészítés Főzzünk szirupot a cukorból és a vízből! Amikor kihűlt, tegyük bele a megmosott levendulavirágokat és facsarjuk bele a citromok levét. Hagyjuk összeérni egy éjszakán át, … Continue reading

Posted in Egyéb | Tagged , | Leave a comment

Levendulás fagyi

Hozzávalók: 1 csapott ek szárított levendula virág, 1 ek kristály cukor,(kávé darálón ledarálni), 1 tubus süritett tej,(cukrozott) 1 dl tejszín, 1 pohár natúr görög joghurt, kevés étel festék. Elkészítése: Süritett tejet a tejszínnel elkezdjük verni (lassú fokozaton), hozzáadjuk a joghurtot, … Continue reading

Posted in Desszert | Tagged , | Leave a comment

Levendulás-meggyes kevert süti

Hozzávalók: 220 g liszt 100 g cukor 2 db tojás 1 dl tej 50 g, 2 kiskanálnyi levendulavirággal összekeverve porcukor 125 g margarin 1 teáskanál szódabikarbóna 1 bögre magozott meggy Elkészítés Készítünk levendulás porcukrot két kiskanál szárított levendulavirág és 50 … Continue reading

Posted in Desszert | Tagged , | Leave a comment