Monthly Archives: február 2017

Lencsefasirt II.

Hozzávalók 15 – 20 dkg zabpehely 20 dkg lencse ( főtt. barna vagy vörös) 4 gerezd fokhagyma (pépesített) 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágott) 1 -2 ek mustár majoranna ízlés szerint bors ízlés szerint só ízlés szerint 1 ek szezámmag … Continue reading

Posted in Főétel | Tagged , | Leave a comment

Lencsefasirt I.

40 dkg lencse 1 tojás 1 száraz zsemle 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 5 dkg liszt 1 csokor petrezselyem zsemlemorzsa só, pirospaprika, bors olaj Elkészítés menete: A lencsét – ha nem konzerv – legalább két órán át áztasd, hogy … Continue reading

Posted in Főétel | Tagged , | Leave a comment

Lencse-les

This gallery contains 4 photos.

More Galleries | Leave a comment

Húsvéti készülődés

This gallery contains 19 photos.

More Galleries | Leave a comment

Bolondos ételek

This gallery contains 7 photos.

More Galleries | Leave a comment

Répás muffin

Hozzávalók: 30 dkg. répa 1 db. narancs 15 dkg, cukor 0,5 dl. víz 30 dkg. liszt 1,5 dl. olaj 1dl. tej 2 tojás 5 dkg. mazsola 1,5 csg. sütőpor rum ízlés szerint A répát lereszeljük, a folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd … Continue reading

Posted in Desszert | Tagged , | Leave a comment

Gyömbéres répaleves

Hozzávalók: 70 dkg. répa 1 db. vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só bors 1 citrom héja 1 kávéskanál curry 1 kávéskanál gyömbér szerecsendió olívaolaj A lábasban megdinszteljük az apróra vágott hagymákat és a répát. Adjuk hozzá a gyömbért és curryt, reszeljünk … Continue reading

Posted in Előétel | Tagged , | Leave a comment

Répa, te édes

This gallery contains 4 photos.

More Galleries | Leave a comment

Répa, te édes..

A répa élettani hatásainak  felhasználási lehetőségeinek bemutatása. Minden ami répa…. puding, leves, süti…. Elkészített ételek: gyömbéres répaleves, répás muffin, répás-narancsos muffin, répatorta…. Répa, te édes – Album  

Posted in Előadás | Tagged | Leave a comment

Bodzás panna cotta epervelővel

Hozzávalók 6 db formához: 4 dl. tejszín 2 dl tej 4 db bodzavirág lecsipkedve a száráról 2 csg vaníliás cukor 10 dkg porcukor 10 g zselatin (por) Öntsük bele egy edénybe a tejszínt és a tejet, majd adjuk hozzá a … Continue reading

Posted in Desszert | Tagged , | Leave a comment