Eseménynaptár
Tartalom
bab bodza csicseriborsó cékla desszert előadás fánk főzelék gaszroshow gasztroajándék gomba gyerekek gyerekprogram hal humusz házi sajt kandírozás karfiol kelkáposzta kenyér körte középkori lakoma lencse lencsefasirt lepény levendula leves magamról muffin mák pogácsa répa saláta szendvicskrémek szerelem szerelmes ételek szilva szüreti fesztivál szőlő sütemény sütőtök tej Tonhal virág zöldborsóArchívum
Monthly Archives: szeptember 2017
Sajtgolyó
Hozzávalók: 25 dkg friss túró 1 doboz natúr sajtkrém 20 dkg sajt reszelve 20 dkg füstült sajt reszelve 1 gerezd fokhagyma reszelve só bors 1 natúr tömlős sajt 3 ek tejföl ízlés szerint pici tejszín, ha van otthon Forgatáshoz: Dió, … Continue reading
Szőlő leves
Hozzávalók: 1 kg fehér szőlő + ízlés szerint körte, szilva 2 dl tejszín 1 evőkanál finomliszt 1/2 citrom kristálycukor 1 csipet só citromfű Pici sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Beletesszük a félretett szőlőszemeket a többi gyümölccsel, majd … Continue reading
Grízpuding
Hozzávalók: 3 dl. tejszín 3 dl. tej cukor ízlés szerint 4 dkg. gríz – búzadara fél csomag zselatin 0,5 dl. víz, amilyen ízűre szeretnénk: + 5-6 ek. bodzaszörp (ekkor kapunk egy bodzás alapú pudingot, amit mentás, bodzaszörpös, almás szósszal tudunk … Continue reading