Monthly Archives: szeptember 2017

Sajtgolyó

Hozzávalók: 25 dkg friss túró 1 doboz natúr sajtkrém 20 dkg sajt reszelve 20 dkg füstült sajt reszelve 1 gerezd fokhagyma reszelve só bors 1 natúr tömlős sajt 3 ek tejföl ízlés szerint pici tejszín, ha van otthon Forgatáshoz: Dió, … Continue reading

Posted in Előétel, Tálalás | Tagged , | Leave a comment

Szőlő leves

Hozzávalók: 1 kg fehér szőlő + ízlés szerint körte, szilva 2 dl tejszín 1 evőkanál finomliszt 1/2 citrom kristálycukor 1 csipet só citromfű Pici sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Beletesszük a félretett szőlőszemeket a többi gyümölccsel, majd … Continue reading

Posted in Előétel | Tagged , | Leave a comment

Grízpuding

Hozzávalók: 3 dl. tejszín 3 dl. tej cukor ízlés szerint 4 dkg. gríz – búzadara fél csomag zselatin 0,5 dl. víz, amilyen ízűre szeretnénk: + 5-6 ek. bodzaszörp (ekkor kapunk egy bodzás alapú pudingot, amit mentás, bodzaszörpös, almás szósszal tudunk … Continue reading

Posted in Desszert | Tagged , , , , | Leave a comment