Medvehagymás-lazacos pite

img_5447

Hozzávalók:

tészta:

  • 30 dkg. lisz
  • 15 dkg. vaj
  • 1 tojás

töltelék:

  • 1 csg. újhagyma
  • 20 dkg. túró
  • 1 csg krém sajt
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • só, bors
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg. füstölt lazac

A tészta hozzávalóiból pite tésztát gyúrunk és legalább két órára a hidegre tesszük.

A töltelékhez vajon megpároljuk az újhagymát és a nagyobb darabokra vágott medvehagymát,  majd hozzáadjuk a túrót a krémsajtot, sózom, borsozom és hírtelen beforralom a tejszínnel majd leveszem a tűzről.

Ha kicsit hűlt, hozzákeverünk 1 tojást.

A tésztát kinyújtjuk és pite formába téve, a közepét megszurkálva, elősütjük – kb. 10 perc.

Majd hozzáadjuk a tölteléket, belecsipkedjük a lazacot és a közepébe mélyedést képezve beleütünk egy tojást.

  1. 20 perc alatt készre sütjük.

 

This entry was posted in Előétel, Főétel and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.