Hozzávalók:
- 25 dkg friss túró
- 1 doboz natúr sajtkrém
- 20 dkg sajt reszelve
- 20 dkg füstült sajt reszelve
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- só
- bors
- 1 natúr tömlős sajt
- 3 ek tejföl
- ízlés szerint pici tejszín, ha van otthon
Forgatáshoz: Dió, durvára vágva, enyhén megpirítva, vagy 1 cs. friss petrezselyem felaprítva, vagy pirospaprika, vagy pirított szezámmag.
A hozzávalókat összedolgozzuk, a lágyságot a tejföllel és a tejszínnel alakíthatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formálni. Ha lehűlt, kis gombócokat formálunk belőle és a tetszés szerinti alapanyagba forgatjuk. Akár 1 hétig is eltartható a hűtőben. Pirítóssal, hagymával, almával, szőlővel, dióval kínáljuk. Tökéletes reggelire, vacsorára, akár vendégek kínálására.