Sajtgolyó

sajtgolyo

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss túró
  • 1 doboz natúr sajtkrém
  • 20 dkg sajt reszelve
  • 20 dkg füstült sajt reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • bors
  • 1 natúr tömlős sajt
  • 3 ek tejföl
  • ízlés szerint pici tejszín, ha van otthon

Forgatáshoz: Dió, durvára vágva, enyhén megpirítva, vagy 1 cs. friss petrezselyem felaprítva, vagy pirospaprika, vagy pirított szezámmag.

A hozzávalókat összedolgozzuk, a lágyságot a tejföllel és a tejszínnel alakíthatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formálni.  Ha lehűlt, kis gombócokat formálunk belőle és a tetszés szerinti alapanyagba forgatjuk. Akár 1 hétig is eltartható a hűtőben. Pirítóssal, hagymával, almával, szőlővel, dióval kínáljuk. Tökéletes reggelire, vacsorára, akár vendégek kínálására.

This entry was posted in Előétel, Tálalás and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.