Szőlő leves

leves

Hozzávalók:

  • 1 kg fehér szőlő + ízlés szerint körte, szilva
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1/2 citrom kristálycukor
  • 1 csipet só
  • citromfű

Pici sót adunk hozzá, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Beletesszük a félretett szőlőszemeket a többi gyümölccsel, majd további 10 percig főzzük. Az elkészült levest jól lehűtjük, tálalás előtt belekeverjük a megmosott, finomra vágott citromfüvet. (Ha a forró levesbe tesszük, a citromfű megbarnul és elmegy az illata.) Tetszés szerint pár csepp citromlével gazdagíthatjuk az ízét.

This entry was posted in Előétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.