Hozzávalók:
tészta:
- 30 dkg. lisz
- 15 dkg. vaj
- 1 tojás
- só
töltelék:
- 1 csg. újhagyma
- 20 dkg. túró
- 1 csg krém sajt
- 0,5 csokor medvehagyma
- só, bors
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- 5 dkg. füstölt lazac
A tészta hozzávalóiból pite tésztát gyúrunk és legalább két órára a hidegre tesszük.
A töltelékhez vajon megpároljuk az újhagymát és a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, majd hozzáadjuk a túrót a krémsajtot, sózom, borsozom és hírtelen beforralom a tejszínnel majd leveszem a tűzről.
Ha kicsit hűlt, hozzákeverünk 1 tojást.
A tésztát kinyújtjuk és pite formába téve, a közepét megszurkálva, elősütjük – kb. 10 perc.
Majd hozzáadjuk a tölteléket, belecsipkedjük a lazacot és a közepébe mélyedést képezve beleütünk egy tojást.
- 20 perc alatt készre sütjük.