Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 3 ek olaj
- 10 cm póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél tk őrölt kömény
- 1 tk currypor
- 1 fej kelkáposzta
- 2 dl alaplé(amibe a káposzta főtt)
- 2 dl tejszín
- só, frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
- 2 ek pirított dióbél
negyed citrom reszelt héja és leve Egy nagyobb lábosban vizet forralok. Sózom, majd 4-5 percig főzöm benne a felcsíkozott káposztaleveleket. Leszűröm, azonnal lehűtöm. A levéből félreteszek 2-3 deciliternyit. Az edényben olajat és a vajat felmelegítem, rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 perc alatt puhára párolom, hozzáadom a fokhagymát, meghintem köménnyel és a curryvel, pár másodpercig pirítom. Ráborítom a forrázott káposztát, felöntöm az alaplével és a tejszínnel, 7-8 percig forralom. Sózom, borsozom, citrom héjával és levével ízesítem. Dióval, petrezselyemmel megszórom. Ha mindenképp akarunk hozzá feltétet kínálni, akkor kínáljunk hozzá mozarella golyókat.