Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 3 ek olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
- 8 dl alaplé vagy víz
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk majoránna
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- só, frissen őrölt bors
A hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb leveleit, felöntöm az alaplével és fedő alatt 12-13 perc alatt majdnem teljesen megfőzöm. A megfőtt leveleket és a burgonya felét egy evőkanálnyi lével krémesre pürésítek és visszaöntöm az alaphoz. Közben egy serpenyőt füstölésig hevítek és a laskára vágott káposztát enyhén barnulásig pirítok. Tálaláskor a krémes alapra teszek belőle egy nagy halmot.
Feltétnek teljesen megfelel egy kis maradék sült hús, vagy pirított csirkemáj.