Kelkáposzta főzelék

kelkaposzta-fozelek-1

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 3 ek olíva olaj

1 gerezd fokhagyma

  • 8 dl alaplé vagy víz
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk majoránna
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • só, frissen őrölt bors

A hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb leveleit, felöntöm az alaplével és fedő alatt 12-13 perc alatt majdnem teljesen megfőzöm. A megfőtt leveleket és a burgonya felét egy evőkanálnyi lével krémesre pürésítek és visszaöntöm az alaphoz. Közben egy serpenyőt füstölésig hevítek és a laskára vágott káposztát enyhén barnulásig pirítok. Tálaláskor a krémes alapra teszek belőle egy nagy halmot.

Feltétnek teljesen megfelel egy kis maradék sült hús, vagy pirított csirkemáj.

This entry was posted in Főétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.