Tejszínes kel

currys-tejszines-kel-2

Hozzávalók

  • 1 ek vaj
  • 3 ek olaj
  • 10 cm póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél tk őrölt kömény
  • 1 tk currypor
  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 dl alaplé(amibe a káposzta főtt)
  • 2 dl tejszín
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
  • 2 ek pirított dióbél

negyed citrom reszelt héja és leve Egy nagyobb lábosban vizet forralok. Sózom, majd 4-5 percig főzöm benne a felcsíkozott káposztaleveleket. Leszűröm, azonnal lehűtöm. A levéből félreteszek 2-3 deciliternyit. Az edényben olajat és a vajat felmelegítem, rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 perc alatt puhára párolom, hozzáadom a fokhagymát, meghintem köménnyel és a curryvel, pár másodpercig pirítom. Ráborítom a forrázott káposztát, felöntöm az alaplével és a tejszínnel, 7-8 percig forralom. Sózom, borsozom, citrom héjával és levével ízesítem. Dióval, petrezselyemmel megszórom. Ha mindenképp akarunk hozzá feltétet kínálni, akkor kínáljunk hozzá mozarella golyókat.

This entry was posted in Főétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.