A tésztához (kb. 70 db-hoz)
- 500 g búzaliszt (BL55)
- 260 g porcukor
- 200 g margarin
- 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
- 12 g vaníliás cukor – bourbon
- 1 teáskanál keserűmandula-olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Körömhöz 35 db mandula.
A díszítéshez
- cukoríró (piros)
- piros lekvár
A díszítéshez
A körömhöz
A porcukrot, margarint, tojást, a vaníliát, mandula aromát tálba tesszük, és jól elkeverjük. Ételfesték hozzáadásával zöld tésztát is készíthetünk. Hozzáadjuk a sót, átszitált sütőport és a lisztet, összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük 30 percre. Amíg pihen, addig a mandulát el lehet készíteni. Azaz vágjuk félbe.
A tésztát a hűtőből kivesszük, egy kis darabot lecsípünk belőle, majd vékonyra sodorjuk, és a ujj alakra formázzuk. A csíkokat a legegyszerűbben fogpiszkálóval, megcsíkozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 8-9 perc alatt megsütjük.