Boszi ujjak

764-2

A tésztához (kb. 70 db-hoz)

  • 500 g búzaliszt (BL55)
  • 260 g porcukor
  • 200 g margarin
  • 1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 12 g vaníliás cukor – bourbon
  • 1 teáskanál keserűmandula-olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só 

Körömhöz 35 db mandula.

A díszítéshez

  • cukoríró (piros)
  • piros lekvár

A díszítéshez

A körömhöz

A porcukrot, margarint, tojást, a vaníliát, mandula aromát tálba tesszük, és jól elkeverjük. Ételfesték hozzáadásával zöld tésztát is készíthetünk. Hozzáadjuk a sót, átszitált sütőport és a lisztet, összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük 30 percre. Amíg pihen, addig a mandulát el lehet készíteni. Azaz vágjuk félbe.

A tésztát a hűtőből kivesszük, egy kis darabot lecsípünk belőle, majd vékonyra sodorjuk, és a ujj alakra formázzuk. A csíkokat a legegyszerűbben fogpiszkálóval, megcsíkozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 8-9 perc alatt megsütjük.

This entry was posted in Desszert, Egyéb and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.