Házi gumicukor

img_20170521_151239

Hozzávalók:

  • 3 dl gyümölcslé, hígítatlan szörp
  • 3 dl tej, ízlés szerint cukor, fűszerek
  • 2 csomag zselatin

Elkészítés:

1 csomag zselatint felmelegítünk a gyümölcslével, vagy szörppel (én meggyszörpöt használtam), egy tálba öntjük, és kihűtjük. Miután megdermedt, felkockázzuk és beleszórjuk egy tálba. Majd a másik csomag zselatint felmelegítjük a tejjel. Ízlés szerint édesítjük, bodzavirággal, vaníliával, stb. ízesítjük, hagyjuk hülni. Miután kihűlt a felkockázott gyümölcszselé kockákra öntjük és hagyjuk megdermedni. Ezután szeleteljük és tálaljuk.

A gyerekek imádják!

This entry was posted in Desszert and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.