Levendulás-meggyes kevert süti

levenulasmeggyes-kevert

Hozzávalók:

  • 220 g liszt
  • 100 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 50 g, 2 kiskanálnyi levendulavirággal összekeverve porcukor
  • 125 g margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre magozott meggy

Elkészítés

Készítünk levendulás porcukrot két kiskanál szárított levendulavirág és 50 g kristálycukor összeőrlésével. Ebből vegyünk két kanállal és hintsük meg vele a kimagozott meggyet.

Robotgéppel keverjük krémesre a puha margarint és a kristálycukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük hozzá a levendulás porcukrot, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tejet.

Egy közepes méretű, hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a massza felét, ezt szórjuk meg a gyümölcs felével. Fedjük be a megmaradt masszával, majd dobáljuk rá a maradék cseresznyét is. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon süssük 30 percig.

 

This entry was posted in Desszert and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.