- 40 dkg lencse
- 1 tojás
- 1 száraz zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg liszt
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- só, pirospaprika, bors
- olaj
Elkészítés menete:
A lencsét – ha nem konzerv – legalább két órán át áztasd, hogy puhább legyen. A zsemlét áztasd be tejes-vizes lébe, legalább félig lepje el, hogy rendesen átázzon. Ha a lencse eleget ázott, főzd puhára enyhén sós vízben, és törd péppé egy robotgéppel.
Ezután a hagymát vágd kockára, majd pirítsd egy kis olajon, amíg aranybarna nem lesz, ha kész van, add hozzá a lencséhez. Ha ezzel is kész vagy, add hozzá a tojást, ízlés szerint sót, borsot és pirospaprikát, majd szaggasd bele a beáztatott zsemlét, sűrítsd be a liszttel, valamint vágj bele jó sok petrezselymet. Akkor jó az állaga, ha már kis pogácsákat tudsz belőle kialakítani. Zsemlemorzsában forgasd meg a kis pogácsákat, majd forró olajban süsd ki a fasírtokat.