Lencsefasirt II.

Hozzávalók

  • 15 – 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg lencse ( főtt. barna vagy vörös)
  • 4 gerezd fokhagyma (pépesített)
  • 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágott)
  • 1 -2 ek mustár
  • majoranna ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 ek szezámmag
  • 2 ek zsemlemorzsa (a bundához)

elkészítés

  1. A lencsét előző este megtisztítjuk, beáztatjuk. Sós vízben megfőzzük.
  2. A zabpelyhet leforrázzuk, állni hagyjuk, amíg megszívja magát.
  3. Hozzákeverjük a hagymákat, a lencsét, a fűszereket, a mustárt és a szezámmagot.
  4. Vizes kézzel kisebb fasírtokat formázunk.
  5. A fasírtokat megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Minimális olajban vagy kókuszzsírban kisütjük őket.

Megjegyzés: én raktam bele tojást is…. tuti, ami ziher J

This entry was posted in Főétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.