Hozzávalók
- 15 – 20 dkg zabpehely
- 20 dkg lencse ( főtt. barna vagy vörös)
- 4 gerezd fokhagyma (pépesített)
- 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágott)
- 1 -2 ek mustár
- majoranna ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 ek szezámmag
- 2 ek zsemlemorzsa (a bundához)
elkészítés
- A lencsét előző este megtisztítjuk, beáztatjuk. Sós vízben megfőzzük.
- A zabpelyhet leforrázzuk, állni hagyjuk, amíg megszívja magát.
- Hozzákeverjük a hagymákat, a lencsét, a fűszereket, a mustárt és a szezámmagot.
- Vizes kézzel kisebb fasírtokat formázunk.
- A fasírtokat megszórjuk zsemlemorzsával.
- Minimális olajban vagy kókuszzsírban kisütjük őket.
Megjegyzés: én raktam bele tojást is…. tuti, ami ziher J