Bodza sóhaj

2016-05-07-telokepek-012

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 1 db citrom
  • 2 dl házi bodza szörp
  • 4 db egészséges bodzavirág
  • + barnacukor, ízlés szerint
  • fahéj
  • csipet só
  • frissen reszelt szerecsendió
  • kb. 2 cm friss gyömbér
  • 4 dl natúr, krémes görög joghurt
  • vaj
  • zsemlemorzsa (a legjobb a házi, frissen darálva, vagy a pékségben vásárolt)
  • díszítésként, kandírozott mini árvácska, vagy ibolya

Elkészítés

Az almákat megtisztítom és kockára vágom, majd 1 dl bodzaszörpbe, plusz esetleg még hozzáadott annyi vízzel, ami épp, hogy csak ellepi, felteszem főni.

Hozzáadom a citrom reszelt héját, a fél citrom levét, a cukrot, fahéjat, sót, reszelt szerecsendiót, és gyömbért.

Ha puhára főtt az alma – kb. 8-10 perc – pürésítem, de nem teljesen, hagyok benne kisebb, nagyobb almadarabokat. Ezután a bodzaernyőkről lecsipegetem a virágokat és a péphez adom, vigyázva, hogy a már langyosra hűlt almákhoz keverjem a virágokat, mert ha még forró, akkor megbarnulnak.

A natúr joghurtban elkeverek 1 dl bodzaszörpöt, a vajon megpirítom a zsemlemorzsát.

A desszertet rétegezve összeállítom: alul a kihűlt almapép, majd a joghurt, újabb réteg almapép, ezután beteszem a hűtőszekrénybe min. 1 órát.

A tetejét tálalás előtt megszórom pirított szemlemorzsával, virággal díszítem.

This entry was posted in Desszert and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.