Hozzávalók:
- 4 közepes bodzavirág,
- 20 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor,
- 1 ek. cukor,
- 1 csipet só,
- 2 db tojás,
- 1 dl. bodzaszörp,
- fél dl olaj,
- + olaj a sütéshez.
A bodzaernyőről a virágokat ollóval levágjuk és egy tálba tesszük. (Én nem szoktam megmosni, mert értékes virágporokat mosunk akkor le róla, ami az igazi ízét adja. Válasszunk tiszta, egészséges, bogármentes virágot.)
Rámérem a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverem. Hozzáadom a tojást, az olajat, a szörpöt és simára keverem. Lágy – nokedli állagú – tésztát kapok, amit olajos evőkanállal a forró olajba szaggatok. Mindkét oldalát pirosra sütöm, majd az olajtól lecsöpögtetem. A tetejére fahéjas porcukrot szórok.
A bodza íze kellemesen érezhető a fánkban.