Bodzás fánkocskák

Hozzávalók:

  • 4 közepes bodzavirág,
  • 20 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 1 ek. cukor,
  • 1 csipet só,
  • 2 db tojás,
  • 1 dl. bodzaszörp,
  • fél dl olaj,
  • + olaj a sütéshez.

A bodzaernyőről a virágokat ollóval levágjuk és egy tálba tesszük. (Én nem szoktam megmosni, mert értékes virágporokat mosunk akkor le róla, ami az igazi ízét adja. Válasszunk tiszta, egészséges, bogármentes virágot.)

Rámérem a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverem. Hozzáadom a tojást, az olajat, a szörpöt és simára keverem. Lágy – nokedli állagú – tésztát kapok, amit olajos evőkanállal a forró olajba szaggatok. Mindkét oldalát pirosra sütöm, majd az olajtól lecsöpögtetem. A tetejére fahéjas porcukrot szórok.

A bodza íze kellemesen érezhető a fánkban.

This entry was posted in Desszert and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.