- 6 db cékla
- 25-35 dkg gomba
- 5 dkg feta sajt
- 2 dl natúr joghurt
- 2 ek olíva olaj
- 5 dkg füstölt sajt
A céklákat héjastól megfőzöm (kb. 1 óra), majd megpucolom őket, talpat vágok, és karalábé vájóval kiszedem a belsejét. Az olajon megfuttatom a szeletekre vágott gombát.
A gombát, az elmorzsolt feta sajtot a céklákba töltöm, felöntöm joghurttal, majd a tetejét megszórom füstölt sajttal. Sózni sem kell szinte, mert a sajtokban van annyi, hogy ízesítse az ételt.
Tipp: nálam maradt ki pár fej gomba. Ezekbe beletöltöttem a kivájt és apróra vágott céklát és ugyanúgy jártam el, mint a cékláknál. Így lett gombával töltött cékla és céklával töltött gomba is.