Zabpelyhes kenyér

img_3316

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg. zabpehely
  • 2 kk. cukor
  • 2 kk. só
  • 1 scg. szárított élesztő
  • 1 ek. lenmag
  • 1 ek. szezám mag
  • 1 ek. hántolt napraforgó, vagy dió
  • kb. 4 dl. víz
  • 1 ek. olaj

Az összes hozzávalót – először a szárazakat, majd a nedveseket összekeverem – akár fakanállal – majd mehet a sütőpapírral kibélelt formába.

Nokedli tészta szerű tésztát kell kapni. A tetejét vizes kézzel, vagy kanállal el is lehet egyengetni. A kétszeresére kelesztem.

Ha megkelt, azonnal mehet a sütőbe és kb. 40-45 perc alatt elkészül.

This entry was posted in Egyéb and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.