Ír szódás kenyér

img_3314

Hozzávalók

  • 450 g finomliszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna
  • kb. 400 ml író

Az író joghurt és víz keverékével is helyettesíthető, kétharmad joghurt, egyharmad víz arányban. Közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az írót, vagy a vízzel elkevert joghurtot.  Nem szabad gyúrni, vagy dagasztani. A tésztának lágynak kell lennie, de ne legyen ragacsos. Amint nagyjából összeállt kiteszem a pultra és egy labdát formázok belőle. Belisztezem és kereszt alakban bevágom egy éles késsel, jó mélyen. Ha felvágjuk jellegzetes illata van – frissen – de másnapra kiillatozik….

Azonnal mehet a meleg sütőbe, nincs kelesztési idő, nincs dagasztás, nincs gyúrás. Az alját megkopogtatva kongó hangot ad.

Egy nagyobb tálba teszem a lisztet, beleszórom a sót, cukrot, szódabikarbónát.

Előmelegítem a sütőt 200 fokra.

This entry was posted in Egyéb and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.