Túróval töltött gomba

turoval-toltott-gomba

Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba (csiperke)
  • 20 dkg túró
  • 12 dkg vaj
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2-3 dl tejföl só bors

Elkészítés:

6 dkg vajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket. A gombák tönkjeit felaprítjuk, és a hagymához adjuk, majd élénk lángon megpuhítjuk. A zöldségeket hagyjuk kihűlni. A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a túrót, az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük az egészet. Egy jénait kivajazunk. Minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé a tálra fektetjük úgy, hogy a töltelék legyen felfelé. A gombákat a tejföllel és a maradék vajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

This entry was posted in Főétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.