Hozzávalók:
- 60 dkg gomba (csiperke)
- 20 dkg túró
- 12 dkg vaj
- 2-3 szál újhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- 2-3 dl tejföl só bors
Elkészítés:
6 dkg vajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket. A gombák tönkjeit felaprítjuk, és a hagymához adjuk, majd élénk lángon megpuhítjuk. A zöldségeket hagyjuk kihűlni. A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a túrót, az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük az egészet. Egy jénait kivajazunk. Minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé a tálra fektetjük úgy, hogy a töltelék legyen felfelé. A gombákat a tejföllel és a maradék vajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon 20 perc alatt megsütjük.