Spenóttal töltött gomba

spenottal-toltott-gomba

Hozzávalók

  • 600 g spenót (friss, lehet mélyhűtött is, abból egy kicsi is elég)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 12 nagy db gomba
  • 150 g krémsajt (natúr)
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt (reszelt a tetejére)
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítése

  • A hagymát felvágjuk, vajon megpároljuk, és hozzáadjuk a parajleveleket.
  • Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt kb. 5 percig főzzük.
  • A gombát megtisztítjuk, szárát vékonyan felszeleteljük.
  • Vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a zsemlemorzsát. Jöhet rá a paraj is. Jól összekeverjük, és ízesíthetjük még, ha szükséges.
  • A gombafejeket besózzuk, majd a parajos töltelékkel megtöltjük. Sajtot szórunk rá, és mehet az előmelegített sütőbe.
  • Igazi vegetáriánus ételként párolt rizzsel tálaljuk.
This entry was posted in Főétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.