Hozzávalók
- 600 g spenót (friss, lehet mélyhűtött is, abból egy kicsi is elég)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 12 nagy db gomba
- 150 g krémsajt (natúr)
- 2 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt (reszelt a tetejére)
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése
- A hagymát felvágjuk, vajon megpároljuk, és hozzáadjuk a parajleveleket.
- Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt kb. 5 percig főzzük.
- A gombát megtisztítjuk, szárát vékonyan felszeleteljük.
- Vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a zsemlemorzsát. Jöhet rá a paraj is. Jól összekeverjük, és ízesíthetjük még, ha szükséges.
- A gombafejeket besózzuk, majd a parajos töltelékkel megtöltjük. Sajtot szórunk rá, és mehet az előmelegített sütőbe.
- Igazi vegetáriánus ételként párolt rizzsel tálaljuk.