Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 3 ek porcukor
- 3 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 40 dkg tehéntúró
- 300 g tejföl (vagy joghurt )
- 3 ek napraforgó olaj
- 4 csipet só (tojásonként egy)
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez )
- 1 ek zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez )
Elkészítés:
- A tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra.
- Összekeverjük a cukorral.
- Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport.
- Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze.
- Poharában keverjük fel a tejfölt (joghurtot), öntsük a masszához.
- Mérjük, és keverjük bele a 3 kanál olajat.
- Hagyjuk egy negyed/fél órát pihenni, amíg a búzadara megszívja magát. Ez idő alatt egy kisebb méretű tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsázunk. Begyújtjuk a sütőt.
- A pihentetés után sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg szép sárga lesz.