Cigány rétes

cigany-retes

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 40 dkg tehéntúró
  • 300 g tejföl (vagy joghurt )
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 4 csipet só (tojásonként egy)
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez )
  • 1 ek zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez )

Elkészítés:

  1. A tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra.
  2. Összekeverjük a cukorral.
  3. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport.
  4. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze.
  5. Poharában keverjük fel a tejfölt (joghurtot), öntsük a masszához.
  6. Mérjük, és keverjük bele a 3 kanál olajat.
  7. Hagyjuk egy negyed/fél órát pihenni, amíg a búzadara megszívja magát. Ez idő alatt egy kisebb méretű tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsázunk. Begyújtjuk a sütőt.
  8. A pihentetés után sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg szép sárga lesz.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Desszert and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.