Gyömbéres répaleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg. répa
  • 1 db. vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 citrom héja
  • 1 kávéskanál curry
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • szerecsendió
  • olívaolaj

A lábasban megdinszteljük az apróra vágott hagymákat és a répát.

Adjuk hozzá a gyömbért és curryt, reszeljünk bele egy is szerecsendiót, majd öntsük fel 1,5 l. vízzel vagy szárnyasalaplével, és ebbe reszeljük bele a citrom héját.

Addig főzzük, míg a répa megpuhul, majd turmixoljuk le a levest és frissen reszelt gyömbérrel tálaljuk.

 

This entry was posted in Előétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.