Mustármagos karfiol krémleves

leves2

Hozzávalók:

  • vaj
  • laskára vágott hagyma
  • 2 kk őrölt mustármag
  • egy karfiol rózsáira szedve (ebből kb egy maréknyit apróra szedve félreteszünk levesbetétnek)
  • só, bors
  • 8 dl tej
  • 8 dl víz

Vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a frissen őrölt mustármagot, majd a rózsáira szedett karfiolt. Picit pároljuk és felöntjük a tejjel és a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, készre főzzük. Közben pici olajon megpirítjuk a félretett apró karfiolrózsákat. Az elkészült levest leturmixoljuk és a pirított karfiolokkal megszórva tálaljuk. Aki szereti, kevés sajttal is megszórhatja.

This entry was posted in Előétel and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.