Házi nutella

Házi, egészséges mogyorókrém

Hozzávalók:

100 ml tej,

10 g porrá őrölt zabpehely,

ízlés szerint sütőrum,

7 g fekete kakaópor,

8 g porrá (krémes lesz) őrölt török mogyoró, vagy sima földimogyoró,

ízlés szerint cukor, vagy energiamentes édesítőszer

Elkészítés: A zabporból, tejből, kakaóporból és édesítőből sűrű krémet főzünk, ha rumosan készítjük, akkor hozzáadjuk a rumot. A mogyorót ledaráljuk és a krémhez keverjük.

Megjegyzés: én egyszerre 10 adagot szoktam készíteni, mert a fentebb leírt mennyiség kb. két kenyérre való JJJ illetve, sima földimogyoróból készítem (költséghatékonyabb, gyorsabb).

This entry was posted in Szendvicskrémek and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.