Halpogácsa

Halpogácsa

hal-es-petyek-pentek-3

Hozzávalók:

  • 150 g hal
  • 1 zsemle
  • 100 ml tej
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  • néhány csepp citromlé
  • csipetnyi morzsolt tárkony
  • 60 ml olaj

Választhatunk friss vagy fagyasztott fehér húsú halfilét. Áztassunk be egy zsemlét tejbe. Tisztítsuk meg, majd pároljuk meg a halat kevés sós, citromos vízben. Ha kész, törjük össze villával. Keverjük az áttört halhoz a tejben áztatott, majd jól kinyomkodott zsemlét, a tojást, kevés tárkonyt és egy csipetnyi sót. Az így kapott masszából formáljunk lapos pogácsákat. Kevés olajban süssük ki őket. Párolt zöldségekkel tálaljuk.

This entry was posted in Pogácsa and tagged , . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.