Author Archives: madaraszildiko

Bodzaleves

  Recept  

Posted in Előétel | Tagged , | Leave a comment

Omlettek

Sajtos omlett: 3 tojás só, bors bármilyen reszelt sajt (jó maradék is a frigóból) petrezselyem Zöldséges omlett 3 tojás só, bors újhagyma gomba kaliforniai paprika petrezselyem Kolbászos-tarjás omlett 3 tojás só, bors lila hagyma kolbász főtt tarja petrezselyem A zsiradékot … Continue reading

Posted in Egyéb | Tagged | Leave a comment

Tavaszi tekercs

Hozzávalók: bármilyen idény zöldségek vegyesen szója szósz só bors fokhagyma gyömbér rizslapok olaj A zöldségeket egyforma nagyságúra szelem. A felhevített olajba megfuttatom a hagymát és a reszelt gyömbért, erre rakom rá fokozatosan a zöldségeket, majd szója szósszal kicsit átpárolom. Kb. … Continue reading

Posted in Előétel, Főétel | Tagged , | Leave a comment

Édes bundás kenyér

Hozzávalók: szikkadt kenyér tojás tejszín (20% – 30%-os zsírtaralmú) vaníliás cukor eperlekvár eperdarabok kizárólag vaj a kisütéshez A tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel villával felverem, és forróra hevített olajon az ebbe mártogatott kenyereket kisütöm. Megkenem eperlekvárral, eperszeletekkel díszítem … Continue reading

Posted in Desszert, Egyéb | Tagged , | Leave a comment

Medvehagymás-lazacos pite

Hozzávalók: tészta: 30 dkg. lisz 15 dkg. vaj 1 tojás só töltelék: 1 csg. újhagyma 20 dkg. túró 1 csg krém sajt 0,5 csokor medvehagyma só, bors 2 tojás 1 dl tejszín 5 dkg. füstölt lazac A tészta hozzávalóiból pite … Continue reading

Posted in Előétel, Főétel | Tagged , , | Leave a comment

Céklás-csokis süti

Hozzávalók 20 dkg vaj 20 dkg jó minőségű legalább 60 % -os csokoládé 15 dkg cukor 4 tojás 15 dkg liszt 1 ek. cukrozatlan kakaópor 1 tk. sütőpor csipet só 1 mk. őrölt fahéj 25 dkg nyers cékla Pucoljuk meg … Continue reading

Posted in Desszert | Tagged , | Leave a comment

Gombával töltött cékla

6 db cékla 25-35 dkg gomba 5 dkg feta sajt 2 dl natúr joghurt 2 ek olíva olaj 5 dkg füstölt sajt A céklákat héjastól megfőzöm (kb. 1 óra), majd megpucolom őket, talpat vágok, és karalábé vájóval kiszedem a belsejét. … Continue reading

Posted in Főétel | Tagged , | Leave a comment

Karfiolos muffin

Hozzávalók: 1 kisebb karfiol és/vagy brokkoli 1 kaliforniai paprika sonka füstölt sajt bacon ízlés szerint 2 db tojás 1 nagy doboz görög joghurt pici zsemlemorzsa só bors vaj Elkészítés: A karfiolt/brokkolit félig megfőzöm sós vízben. A muffin formákba picike vajat … Continue reading

Posted in Egyéb | Tagged , | Leave a comment

Gyökérkenyér

Az internet és a gasztrobloggerek oldalai szétrobbantak ettől a kenyérféleségtől. És valóban csodás találmány. Este bekeverve, reggel 1 perc alatt megformázva, meleg, illatozó kenyér lehet a családi asztalon. Sokféle lisztből, ezernyi variációval, fűszerezéssel készíthető. Én most hozom az alapreceptet: Hozzávalók: … Continue reading

Posted in Egyéb | Tagged | Leave a comment

Zabpelyhes kenyér

Hozzávalók: 35 dkg liszt 10 dkg. zabpehely 2 kk. cukor 2 kk. só 1 scg. szárított élesztő 1 ek. lenmag 1 ek. szezám mag 1 ek. hántolt napraforgó, vagy dió kb. 4 dl. víz 1 ek. olaj Az összes hozzávalót … Continue reading

Posted in Egyéb | Tagged | Leave a comment